Us asseguro que aquesta entrada fa dies que la tenia apunt. Però entre problemes familiars de salut, els meus habituals i que des de diumenge es cremava l'Empordà m'han tingut col·lapsada. Com sabeu, jo estiuejo a Sant Llorenç de la Muga, un preciós poble de l'Empordà que s'ha vist aquests dies envoltat pel foc. Al poble no li ha tocat el rebre afortunadament, però si als voltants. Una llàstima que per la inconciència d'un desgraciat (no se m'ocorre altra manera d'anomenar-lo) que va tirar una burilla encesa, s'hagi provocat un desastre d'aquesta magnitud.
Empordà estimat, entre tots, tornarem a refer-te!
El pantà de Boadella des de Santa Magdalena, amb la serra de les Salines i l'Albera al fons (ara fa un any). |
Bé, anem a la recepta d'avui. La macedònia és d'aquelles postres tradicionals que sempre venen de gust. És una bona manera de menjar fruita variada, acabar peces que necessiten ser consumides ràpid, per evitar la mandra de pelar la fruita en acabar de menjar...
A Memòries d'una cuinera aquest mes ens fan aquesta proposta clàssica i refrescant, que sovint agrada a tothom.
La macedònia a casa la fem de moltes maneres. He de dir però que jo la prefereixo més amb fruita fresca que amb almíbar, i prefereixo no posar fruita confitada perquè l'endolceix excessivament.
Són unes postres que es poden preparar amb una certa antelació i si la deixes tallada amb un raig de llimona i taronja a la nevera, actuen de conservants naturals i a l'hora de servir està tan fresca. Passa bé després d'àpats contudents i normalment agrada a petits i grans.
A la pinya, el mango i el kiwi -tropicals de veritat- he afegit el préssec paraguaià pel sabor i pel nom, no tant pel seu origen tropical, que no el té!! ;-)
Si li afegim el iogurt de coco li dóna un toc molt "tropicalero" que recorda a una pinya colada però a mossegades. I si voleu un rajolí de rom, ja li dóna el punt caribeny més marxós. Ara bé, sempre teniu l'alternativa que si no us agrada el coco, podeu canviar-ho per un iogurt natural. Us quedarà igualment deliciós.
Aquí teniu:
QUÈ NECESSITEM?
- 3 talls de pinya natural
- 1/2 mango
- 2 kiwis
- 3 préssecs paraguaians
- 2 cullerades de suc de taronja
- 1 culleradeta de suc de llimona
- 1 cullerada de sucre
- 1 iogurt de coco
- un raig de rom (opcional)
COM HO FEM?
Pelem la fruita i la tallem a bocins. La posem en un bol on hi barregem el suc de taronja i el de llimona amb el sucre. Afegim el rom si volem. Servim en un bol o copa posant una capa de trossets de fruita, 2 cullerades de iogurt de coco, i una altra capa de bocins de fruita.