dimarts, 22 de setembre del 2015

Amanida de brots tendres amb formatge de cabra, raïm i figa



Les vacances ja han passat. I ja fa dies. I a mi em dura la "galvana empordanesa", com es veu. Han quedat enrere els dies sense horaris, les llargues sobretaules, les delicioses migdiades i les nits que s'allarguen tant com el temps ho permet.

Tornem al ritme normal, amb nous propòsits i noves expectatives. I el cos també necessita posar-se una mica al dia. A l'estiu ens recreem en els àpats i amb el dolce far niente , que tot i necessari, malauradament l'oblidem aviat.

Aquesta és una amanida amb raïm i figa, fruites de temporada. Energètica i saludable, amb el plus de propietats que ens proporcionen les llavors de carbassa. Pel que fa al raïm, jo faig servir un que trobo deliciós: el raïm sugraone. Una varietat cruixent, de gra petit i lleugerament allargat, i sense llavor que ja es conrea i comercialitza al nostre país. I per descomptat les excel·lents figues de coll de dama, un bombó natural!

QUÈ NECESSITEM?

  • brots tendres (rúcula, canonges, espinacs, lollo, fulles de mostassa...)
  • formatge de cabra fresc
  • raïm (sugraone o moscatell)
  • figa coll de dama
  • llavors de carbassa torrades
  • oli d'oliva verge extra
  • vinagre balsàmic
  • mel 
  • mostassa fina de Dijon
  • sal

COM HO FEM?

Desgranem el formatge. 
Preparem la vinagreta: per cada 3/4 parts d'oli, hi posarem una part de vinagre balsàmic. Hi afegim una cullerada de mel, una culleradeta petita de la mostassa i ho batem.
Posem els brots al plat, els talls de formatge, el raïm ben rentat, les llavors i ho salem una mica al gust. Remenem, afegim la figa ben rentada i ho amanim tot amb la vinagreta preparada. 


8 comentaris:

  1. aquestes amanides amb fruita i formatge m'encanten! aquesta té una pinta brutal amb tan coloret! petons

    ResponElimina
  2. Merhabalar, salata muhteşem güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    ResponElimina
  3. Holaaaaaa, que bien verte por aqui y con una ensalada buenísima con producto de temporada, que más se puede pedir??
    Bss

    ResponElimina
  4. Oh quina ilu quan he vist la teva entrada!!! Es una amanida super bona i de temporada, les llavors de carbassa queden molt be en aquest tipus d´amanida no m´en falten mai i el formatge que no falti mai en una amanida. Petonets maca!

    ResponElimina
  5. Una ensalada magnifica que cuando son así llenas de color y variedad es super sana y esta gusta si o si.Esta uva va genial para no encontrarte las semillas.
    Buen puente y disfruta
    Bss

    ResponElimina
  6. costa mooooolt tornar a la rutina, eh?
    M'encanta l'amanida porti figues, ara estan en plena temporada i val la pena aprofitar-les bé, i no només a les postres! I queden molt bé combinades amb el formatge fresc.

    ResponElimina
  7. Quina pinta d'amanida! Tant colorida entra per la vista...
    Petons

    ResponElimina