dijous, 27 d’octubre del 2016

Pollastre tex-mex a la cassola





Pensar en una recepta tex-mex és pensar en un menjar alegre i ple de colors, amb el punt picant que ens agradi i sobretot que sigui fàcil i ràpid de fer. Ja tenim aquí una altra recepta pel repte dels gastroamig@s!

La recepta em transporta al viatge que vam fer a EEUU. Durant 35 dies vaig menjar la més variada gastronomia, entre els cuinats dels propis companys de viatge vinguts d'arreu del món, els llocs dels diferents Estats on vam menjar i els plats deliciosos i ràpids que ens feia el millor guia de viatges que he conegut.

Un dels plats que ens va preparar en Matteo, el guia de qui us parlava, era una versió semblant a la d'avui. Unes cuixes de pollastre trossejades, a les que s'afegeix una salsa ràpida i resultona, uns fesols que fan complet el plat, un formatge cheddar fos i els colors que li donen el blat de moro, els tomàquets i la ceba tendra. Els americans tenen incorporat a la seva cuina un bon repertori de receptes mexicanes. Els plats sovint compten amb ingredients ja preparats o de menjar ràpid, que no per això desmereixen el resultat final.

Per descomptat que aquesta cassola us servirà de plat únic. A casa però, com que som colla i de bon menjar, l'hem acompanyat amb unes patates especiades, unes "tortitas" mexicanes de blat i servit amb una cullerada de sour cream (creme fraîche).

Anem per la recepta:

QUÈ NECESSITEM? (per a 4 persones)

  • 8 cuixes de pollastre
  • 150 g de fesols vermells o negres (fríjoles)
  • 1/2 sobre de saó per a fajitas
  • 1/2 sobre de crema de pollastre preparada
  • 1 got d'aigua
  • 1 llauna de blat de moro dolç
  • 1 tassa de formatge cheddar ratllat
  • oli d'oliva verge
  • sal
  • pebre

per a decorar: (i sense coure)
  • un bon grapat de tomàquets cherry
  • la tija d'una ceba tendra
  • sour cream
per acompanyar:
  • patates tipus kennebec
  • all sec en pols
  • sal
  • romaní sec
  • pimentó de la Vera
  • oli d'oliva verge

COM HO FEM?

Escalfem oli en una paella i enrossim les cuixes salpebrades a foc alegre. Les deixem coure a foc mitjà, tapades fins que la carn observem que es desenganxi dels ossos.

Mentrestant, barregem el got d'aigua, l'assaonament per a fajitas i la crema de pollastre. Pre-escalfem el forn a 200º. Tallem la tija de la ceba tendra a rodelles primes i tallem per la meitat els tomàquets cherry.

Esmicolem les cuixes i les posem en una safata que pugui anar al forn. Escampem els fesols escorreguts i el blat de moro i hi aboquem el got que hem preparat. Escampem el formatge ratllat per damunt. Tapem la safata amb paper d'alumini i ho enfornem 10 minuts. Destapem i gratinem una mica perquè s'acabi de fondre el formatge. En sortir del forn, escampem la ceba tendra i els cherry pel damunt. Servir al gust amb sour cream.

Patates: rentar-les bé deixant la pell. Tallar-les a gallons i arrebossar-les per totes les espècies barrejades amb oli d'oliva verge. Coure al forn, a 200º, dalt i baix, uns 30 minuts.

* si us agrada el plat més picant, podeu afegir unes gotes de Hot Sauce.

No us perdeu les altres receptes de Gastroamig@s:





8 comentaris:

  1. Mare meva!! Ens has transportat de debó als EEUU. Aquest color i sabor és perfecte Montse!! M'agra molt!! Petons

    ResponElimina
  2. Aquests sabors són els que m'agraden, a casa gaudim molt menjant menjar tex-mex, la combinació de colors i sabors ens encanta.

    I aquesta recepta teva es de 10

    Un petonet

    ResponElimina
  3. Una buena propuesta que ademas te trae unos recuerdos maravillosos de tu paso por esa zona. Super apetecible Montse.
    Bss

    ResponElimina
  4. Quins records hauràs tinguts fent la recepta, aquests viatges van be per moltes coses i a demés sempre la maleta va plena de receptes. Bon pollastre picantet per acompanyar les fajites. Petons

    ResponElimina
  5. Quins bons records gastronòmic ens portem sempre cap a casa quan viatgem!!!
    Per cert jo també m'apunto a l'acompanyament de les patates i les tortites ;-)
    Petonets

    ResponElimina
  6. El millor de viatjar és coneixer diferents cultures y gastronomies que quan la preparem a casa sempre ens recordará a aquell viatge. Un plat boníssim i amb molt de sabor. Petons maca!

    Ana

    ResponElimina
  7. I és que els colors fan ja que el menjar entri pels ulls i sembla estrany que mirant un plat ens vinguin bons records i tornem a viure bons moments passats.
    Prenc bona nota que aquesta recepta a casa segur que triomfa.
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Con estos recuerdos y esta receta nos has transportado de viaje. Que rico y bonito Montse
    Bss

    ResponElimina